Sint-Andriesziekenhuis in de steigers

Naar aanleiding van de nieuwe normering, de uitbreiding van de rugschool in de dienst Fysio en de bijgekomen afdeling SP-Psychogeriatrie dient het ziekenhuis extra plaats te creëren. De werken voor het bij bijbouwen van twee verdiepingen op het blok vooraan het ziekenhuis zijn inmiddels gestart en zullen tegen de zomer van 2024 afgewerkt zijn. BURO-C architecten mocht instaan voor dit project. 

“Architecten kunnen dromen tot leven brengen.”

Onlangs was BURO-C architecten te zien op kanaal Z in het programma ‘alle zaken op een rijtje’. Benieuwd naar onze reportage? Bekijk hem hier.

11 familiebedrijven richten ‘Made in Flanders’ op als brug naar de architectenwereld

Het idee voor Made in Flanders kwam uit West-Vlaanderen, en meer bepaald van Kristof Carpentier van Carpentier Hardwood Solutions uit Meulebeke en Siegfried Titeca van MFORM uit Pittem. “Vlaamse architecten en vakbedrijven zijn ontzettend gegeerd in het buitenland”, zegt Siegfried Titeca. 

“Dat Vlaamse architecten vaak op de beperkingen van de landsgrenzen stoten is iets dat Carla Degryse, architecte en zaakvoerder van Buro-C Architecten bevestigt: “In Vlaanderen hebben we capabele vakbedrijven ‘to get the job done’, maar die zien het opvallend vaak niet zitten om mee de sprong naar het buitenland te wagen”, aldus Degryse. “Dankzij Made in Flanders ben ik omringd met professionals die mij ook in mijn buitenlandse projecten kunnen bijstaan.””

Gent heeft een gloednieuw dierenasiel

Gent heeft sinds zaterdag 22 juni 2019 een gloednieuw dierenasiel. Aan de Noorderlaan (nabij de Watersportbaan) schittert een nieuw gebouw voor de opvang van honden en katten. De dieren werden via een symbolische stoet van het oude dierenasiel in het Citadelpark naar het nieuwe gebouw overgebracht.

Symbolische stoet
De dieren uit het oude asiel in het Citadelpark zijn op een originele manier overgebracht naar hun gloednieuwe stek. Om 13 uur wandelde een symbolische stoet met honden naar de nieuwbouw aan de Noorderlaan. Het orgelpunt van een ambitieus bouwproject dat startte in 2017. 

De klavertjes harmonieert massiefbouw met passiefbouw

De Klavertjes was tot voor kort uitsluitend voor kleuters bestemd. Stad Gent wou kinderen de kans geven om zich zowel voor als na die periode te ontwikkelen en besliste daarom ook een lagere school én kinderdagverblijf te voorzien. Aangezien het gebouw toch aan vernieuwing toe was, werd er voor een nieuwbouw geopteerd.

BURO-C architecten opteerde voor een uiterst logische vormgeving. Zo heeft het gebouw 3 ingangen: een centrale inom en twee aparte toegangen voor de sporthal en het kinderdagverblijf, zodat ze erlk een aparte circulatie krijgen.